183372.jpg
Minulla on pieni (n. 3 kk) pikkuserkku, jolle touhusin tuollaisen asustesetin: pipan, tossut ja lapaset.  Lankana Lanett, puikot 2,5 mm:n metalliset sukkapuikot ja mallia asusteisiin olen ottanut Modasta 1/2006 ja muinaisesta Novitan vauvaliitteestä. Ihmettelin hieman tuon Novitan vauvaliitteen ohjeistusta, jossa kehotettiin neulomaan lapasta niin kauan kuin pikkusormi peittyy ja aloittaa sitten kärkikavennukset. Samoin peukalon kärkikavennukset kehoitettiin aloittamaan kun neule on peukalonkynnen puolivälissä. Siis huh, huh. Kuka menee sovittamaan lapasentekelettä parin kuukauden ikäiselle lapselle puikkoineen kaikkineen? En minä ainakaan menisi. Koska tamineet on tehty ohjeen mukaan ilman tietoa saajan mitoista, niin jännittää hieman niiden sopivuus pikkuiselle. Pipo etenkin on aika nafti, vaikka on kokoa 60/68 cm. Täytyy vielä yrittää sitä pingottaa ennen ensi viikonloppua, jolloin menen ne viemään.
Tämä syyskuu on edennyt tosi vauhdikkaasta. On ollut paljon kaikenlaista menoa ja neulominen on jäänyt vähemmälle. Neuletapaamiseenkaan en torstaina ehtinyt. Tosin, kun torstai-iltana junailin itseäni Oulusta Tampereelle, oli vaunussa minun lisäkseni ainakin kaksi muuta neulojaa, joten eräänlainen neuletapaaminen sekin.
Uusi Moda oli valtava pettymys. Ei mitään mitä olisin halunnut puikoille. Ei neuleen neuletta. Ainut silmää miellyttänyt oli se puna-valkokirjava ruutujakku, joka oli jotenkin ensin virkattu ja sitten pujoteltu lankoja, mutta sen ohjeistus oli niin monimutkainen että olkoot. Modan tilaukseni viimeinen numero on 2/2007 eli heillä on kolme numeroa aikaa näyttää osaamisensa. Jos näyttöjä ei tule, niin ainakin minun tilaukseni päättyy.
Ajatuksissa on jo uusia projekteja, mutta taidan pitää pientä paussia käsitöissä. Nyt tekee mieli lukea kirjoja. Romaaneja. Kjell Westön Missä kuljimme kerran on jo puolivälissä ja Jari Tervon Ohrana odottelee vuoroaan. Molempien teokset ovat aina olleet kovasti mieleeni eikä ainakaan Westö petä tälläkään kertaa.