Viimeisiä lomapäiviä tässä viedään. Niiden kuluksi olen neulonut Sunrise Circle Jacketia Rowanspun Aranista. Työ on edistynyt jo yli puolen välin: takakappale ja toinen etukappaleista on neulottuna. Tässä on sellainen työ, jota ei millään raaskisi laskea käsistään. Työn etenemisen näkee niin helposti, koska jokainen kerros on ohjeistettu erikseen. Villalangan neulominen on ollut yllättävän miellyttävää näilläkin keleillä. Paljon miellyttävämpää kuin puuvillalangan, kädet hikoavat huomattavasti vähemmän.

Rowanspun Aran on vyyhdillä eli se täytyy erikseen keriä ennen neulomista. Useissa blogeissa on ollut vinkkejä erilaisista rullista, joiden ympärille sisältäpäin purkautuva kerä on helppo rakentaa. Itsekin ajattelin ensin keriä keräni vessapaperirullan ympärille, mutta tuhrivat niin paljon liimaa Nokialla rulliinsa, että lanka olisi varmaan takertunut rullaan. Hetken ympärille pälyiltyäni keksin ratkaisun: kaukosäädin. Näin se käy:
146295.jpg146296.jpg
146297.jpg
Tiukka ote kaukosäätimestä ja langanpää käden alle. Keritään lankaa kaukosäätimen ympärille niin kauan kuin lankaa riittää. Voi tehdä vaikka tuollaisia poikittaisia kuvioita. Valmis kerä oikealla. Yleensä olen kerinyt sisältäpäin tulevat kerätkin ihan vain käden ympärille, mutta tämä on sen verran paksua lankaa, että käden ympärille kerimällä kerästä tulee liian tiukka eikä lanka juokse. Tämä kyseinen lanka myös katkeaa hyvin helposti, jos sitä vähänkin rankemmin kiskoo.
Tänään tuli uusi IK. Taas paljon kauniita neuleita. Kommentoin niitä joskus toiste. Lisäsin tuohon sivupalkkiin pari linkkiä lempparipodcasteihini. Kuunnelkaapa joskus mielenkiintoisia haastatteluja henkilöistä, joiden aivoituksia mekin usein toteutamme.