Tämänhetkinen innostukseni neuletöihin alkoi Gorillasta. Novitalle tyypilliseen tapaan ohjeessa oli suuresti liioiteltu langan menekkiä ja lankaa jäi melkein 200 grammaa. Aikani mietittyä päädyin niinkin omaperäiseen ratkaisuun kuin pipoon. Loin 56 silmukkaa kasin sukkapuikoille, neuloin sileää 13 cm, neuloin joka toisella kerroksella jokaisen puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja kun jokaisella puikolla oli jäljellä 6 silmukkaa, neuloin 1. silmukan oikein ja vedin muut silmukat sen yli. Lopuksi kiristin langan ja yhden illan pipo olikin valmis. Lankaa jäi vielä, mutta sen riittävyyttä oli vaikea arvioida. Loin kasin sukkapuikoille 40 silmukkaa. Ajattelin tehdä kaulurin. Kun työ oli edistynyt sileää neuletta n. 10 cm, totesin että lankaa on aika hintsusti jäljellä, joten päädyin suunnitelmaan B. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että pitkäaikainen ystäväni Samuli-poika tarvitsee villapaidan. Nyt oli jo vartalo-osa valmiina, joten etu- ja takakappaleet vain neulontaan. Hihat virkkasin kiinteitä silmukoita. Kaiken langan sain kulumaan. Pipo on vähän iso, mutta paita on Samulille tehty. Samuli on ensimmäinen nukkeni ja ihan oikeasti poika, vaikka ensikatsomalta saattaisi luulla tytöksikin. Rusetti, paita ja housut ovat äitini käsialaa vuosien takaa.

13560.jpg

Pitkään on mieltäni kaivellut Limetti. Tein sen alkukesästä ennen kuin hankin The Ultimate knitting bookin, joka opastaa erinomaisesti myös neuleiden viimeistelyn. Neuleiden viimeistely ei ole koskaan ollut lempipuuhaani, mutta nyt limetin viimeistelemätön ulkoasu häiritsi minua niin suunnattomasti, että purin saumat ja aloin koota neuletta uudelleen. Ilmeisesti olen muuttumassa perfektionistiksi tai vain muistuttaa päivä päivältä enemmän äitiäni. Työ on vielä kesken, mutta paremman viimeistelyn jälkeen otan neuleen aktiivikäyttöön.

Sain yhden joululahjankin tehtyä. Siitä ei sen enempää. Julkaisen kaikki joululahjat kerralla tässä blogissa jouluaattona klo 20.

Olen yrittänyt kohentaa blogini ulkonäköä, mutta taitoni ovat vielä hieman vajavaiset. Pahoittelen, jos viimeviikkoiset kokeiluni saivat teidät erehtymään sivuille turhan takia. Kyllä minä vielä opettelen nuo kiemurat ja saan blogin ulkonäön mieleisekseni...