Interweave Knits odotti eilen nätisti postilaatikossa, kun tulin töistä. Se osaa minut aina yllättää, sillä sen piti nettisivujen mukaan ilmestyä vasta vajaan parin viikon kuluttua. Tykkään tästä lehdestä kovasti, samoin kuin Vogue Knittingistäkin. Kotimaisiin lehtiin (Modaan ja Novitaan) verrattuna amerikkalaisissa lehdissä on vähemmän ohjeita, mutta keskimäärin enemmän sellaisia, jotka miellyttävät silmääni. Ohjeiden lisäksi amerikkalaisissa lehdissä on ihan oikeita kirjoitettuja artikkeleita neulomiseen liittyvistä asioista, kuten lampaiden kasvattajien hankalasta tilanteesta Englannissa (IK Spring 2006) ja selkeitä ohjeita erilaisista tekniikoista ja tekotavoista. Niitä kaipaisin Modaankin.
Suomalaisiin lehtiin verrattuna amerikkalaisissa lehdissä on paljon eri liikkeiden ja valmistajien mainoksia. Vai onko sentään? Novitahan mainostaa selkeästi heidän tuotteitaan. Modassa pääasiallinen mainostaja on Tekstiiliteollisuus, jonkin verran Novita ja satunnaisesti muut maahantuojat. Toisaalta kaikki käsityöohjeet, joissa on mainittu tietty lanka, ovat oikeastaan mainoksia. Minua mainokset eivät häiritse missään lehdessä. Kuvia on kiva katsella ja aina voi poimia jotain mieleistään omiin töihinsä. Jos kaipaa lisätietoja, niin yleensä ilmoituksessa on myös nettiosoite, josta niitä saa.
Ensikatselulla ihastuin ainakin näihin malleihin. Saas nähdä realisoituuko mikään niistä koskaan. On niin paljon kaikenlaista mitä tekisi mieli tehdä ja lehtiä niin paperilla kuin netissäkin ilmestyy jatkuvasti uusia. (Kuvat IK:n nettisivuilta)
1evenstartee.jpg1icarusshawl.jpg1bonitatop.jpg1staff5.jpg