Tunnen olleeni aktiivinen tänä viikonloppuna. Eilen tein kuvausjärjestelyjä blogia varten ja päivitin blogia. Illalla nautimme puolisoni kanssa yhteiskunnan subventoimasta ajankulusta Tampereen Teatterissa. Olen amerikkalaisen draaman ystävä ja suurin odotuksin menimme katsomaan Kissaa kuumalla katolla. Se oli valitettavasti pettymys: loistavasta näytelmästä, jonka aihe on vakava ja koskettava, oli tehty likimain farssi. Osa näyttelijöistä heitteli repliikkejään ja ikään kuin jäi odottamaan yleisön naurua. Anna-Elina Lyytikäisen, Mikko Nousiaisen ja Jarno Hiilloskorven suoritukset olivat hyviä, mutta muut näyttelijät eivät oikein istuneet näytelmään.
Tänä aamuna, heti aamukahvit juotuani, suuntasin jumppaan venyttelemään kutistuneita lihaksiani. Että teki hyvää. Oikein tunsin kuinka veri alkoi kiertää sormissa. Jumpan jälkeen hetki tietoyhteiskunnan syövereissä eli neuleblogien tutkailua. Päivän kohokohta oli tietenkin äänioikeuden käyttäminen. Miehen kanssa reippailtiin päiväkävelyllä äänestämään. Onneksi äänet lasketaan nykyään aika nopeasti, ettei tarvitse koko iltaa jännittää.
Näiden esipuheiden oli tarkoitus kertoa, että minulla on ihan oikeasti muutakin elämää kuin neulomista. Kuluneen viikon projektina oli tehdä itselleni talvisia asusteita alpakkalangasta. Tällaisia niistä tuli:
33319.jpgPipo ja kauluhuivi alpakkalangasta. Molemmat oma designia.

Molemmissa lankana Du Store Alpakkan Tynn Alpakka, sataprosenttista alpakkaa Vilmiinan Villapuodista. Todella pehmeää ja  kaunista lankaa. Suosittelen lämpimästi.

Pipon tein kaksinkertaisesta langasta nelosen puikoilla (96 s). Lankaa meni n. 50 g. Kokeilin pipoa äänestysreissulla. Se oli oikein lämmin ja mukava. Ei hiostanut, kutittanut eikä kiristänyt.

Huivin tein yksinkertaisesta langasta 3,5 mm:n puikoilla. Lankaa meni 65 g.


33320.jpgTässä vielä yksityiskohta huivin mallineuleesta. Mallineule on poimittu Kauneimmat neulemallit -kirjasta ja löytyy sieltä numerolla 265. Sama mallineule on myös uusimman Novitan ohjeessa 30 (aloitus ruutupiirroksen kerroksesta 6). Huivissa on 43 silmukkaa eli mallineuleen molemmin puolin 3 s aina oikeaa. Reunat ovat vähän venyneen näköiset pingoituksen jäljiltä, mutta tasaantunevat ajan kanssa. Huivin leveys on n. 15 cm ja pituus 140 cm.
Punainen väri on aika vekkulia kuvattavaa. Kummassakaan kuvassa lanka ei näytä sen väriseltä kuin se oikeasti on. Se ei ole viininpunaista eikä aniliinia, ehkä karmiininpunainen on oikea väri. Tuon langan värikartassa on kyseessä väri 150. Punaisen värin käytös on muutoinkin kuin kuvattaessa omituista. silitettäessä se tummuu lämmön vaikutuksesta, mutta palaa jäähtyessään ennalleen.
Nyt siirryn sohvalle sukankutimen kaveriksi ja alan miettiä jotain oikeaa neuletyötä (neuletakkia tai -puseroa) näiden sukkien ja huivien jatkoksi.