Katselin lankalaatikkoani ja sieltä katsoivat takaisin viime kesänä Tallinnasta ostetut mohairlangat. Oranssit langat päätyivät Fifiksi jo syksyllä, mutta vihreät olivat vielä jäljellä. Ensin ajattelin tehdä niistä jonkinlaisen hihattimen. Tein oikein piirustuksia ja laskelmia, joiden lopputulema oli, ettei lanka taida ihan riittää moiseen. Huiviksi siis. Viime kesänä tein parikin huivia Modan 2/2005 ohjeella ja tuohon yksinkertaiseen malliin päädyin nytkin. Tällainen siitä tuli:
32991.jpg
Lankana oli siis On line Linie 54 Shaba (70 % Kid Mohairia ja 30 %villaa), jota käytin kaikki kolme kerää eli 150 g. Langan kanssa kävi tietysti niin, että olin jo päätellyt kerroksen puoliväliin, kun huomasin, että lanka loppuu. Ei auttanut kuin peruutella se ja edellinen kerros ja päätellä silmukat kerrosta suunniteltua aikaisemmin (päättelemiseen menee yllättävän paljon lankaa). Tämän takia lankaa jäi parisen metriä. Kympin puikoilla suihkin menemään. Malli on tosi yksinkertainen: molemmissa reunoissa lisätään 1 silmukka joka 2. kerroksella. Kuvio tulee langankierroilla sekä 2 oikein yhteen ja ylivetokavennuksilla. Nurjat puolet nurjaa. Huivin yläreunan leveys on n. 180 cm ja korkeus keskellä n. 80 cm.
Lanka on tosi lämpimän tuntuista. "Fifiä" lähti tosi paljon ja se tarttui erittäin tiukasti vaatteisiin. Pesin viikolla pyykkiä ja kuivausrummun sihtiin oli jäänyt aikamoinen kerrostuma vihreää mohairkarvaa. Voisikohan kuivausrummun sihtiin jäänyttä nöftää jotenkin hyödyntää...?