Olipa kaunis ilma tänään! Se tarkoitti tietenkin sitä, että oli aika yrittää yhteistyötä rakkaan viholliseni Valtti Colorin kanssa. Sisäänkäyntiä reunustavat seinät on käsiteltävä sillä ennen kuin lattia voidaan laatoittaa, ja laatoittajan pitäisi tulla loppuviikosta, joten työhön. Ensiksi harjasin seinät puhdistaakseni ne pahimmasta pölystä, jonka jälkeen peittelin huolellisesti muovilla keittiön ikkunan ja ulko-oven sekä valkoisen pilarin, joka kannattelee yläkerran nurkkaa. Valttikäsittelyn aloitin katosta ja etenin sen jälkeen seinien rimoituksen ylhäältä alas päin. Pikku vinkki niille, jotka suunnittelevat talon rakentamista: nyt niin muodikas rimoitus on varsin ikävää maalattavaa, sillä kolmen kantin maalaamiseen menee huomattavasti enemmän aikaa kuin suoran seinän ja rimoitus on maalattava, vaikka olisikin ostanut rimat valmiiksi maalattuina, joten harkitkaa kahdesti ennen kuin hyväksytte arkkitehtinne trendikkään suunnitelman.

Maalaamiseen olikin tänään hyvää aikaa, sillä lauantai-iltana sain valmiiksi norjalaisen villapaitani. Toivottavasti saatte selvää kuvasta. Salama teki sen liian kirkkaaksi.

 9722.jpg

Mallin kehittelin tästä. Etumuksessa on siis keskellä yksi leveämpi palmikko ja sen molemmilla puolilla kaksi kapeampaa palmikkoa, myös raglankavennusten kohdalla on kapeat palmikot. Muutoin neule on 3o 3n -ribbineuletta. Poolokaulus on 2o 2n -neuletta. Norjankielistä ohjetta muutin niin, että tein takaosan ribbineuletta ja korkeamman poolokauluksen kuin ohjeessa. Lankana oli Sandnesin Scala, jota ei ilmeisesti enää valmisteta. Se on harmi, sillä langan koostumus on mainio: 26% villaa, 64% puuvillaa ja 10% pellavaa. Puikot olivat nelosen pyöröpuikot ja sukkapuikot "rungossa" ja hihoissa sekä kolmepuolikkaan sukkapuikot kauluksessa. Parasta oli, että saumoja oli vain pienet pätkät kainaloissa. Niidenkin kanssa tosin oli hermo mennä.

Ilalla telkkaria katsellessa aloitin sitten elämäni ensimmäisen Fifin. Langaksi valitsin Tallinnasta ostetun Filati Baronessen. Kutosen puikoilla aloin puikottamaan ja hyvältä näyttää, parikymmentä senttiä on huivilla nyt korkeutta ja eiköhän tänään vielä jokunen sentti kartu. Lopuksi pilaan vielä maineeni käsityöihmisenä: Poikkesin eilen Aili Jokisella enkä ostanut kuin yhden kerän Tampellan (!) paperinarua 50 sentillä. Ensi viikolla pitäisi tulla heille myyntiin Almedahlsin Mohair Luxia, josta oli Modassa useampikin malli, joten silloin uusi reissu Hallituskadulle.