Olin eilisaamuna iloisesti yllättynyt, kun postilaatikossa oli Aamulehden lisäksi myös paketti Amazon.comista. (Meillä on kaksi postilaatikkoa; toiseen tulee posti ja toiseen Aamulehti. Postin laatikkoon eivät isommat lähetykset mahdu kapeahkon täyttöaukon vuoksi. Onneksi postiljooni on vihdoin oppinut tuomaan isommat lähetykset Aamulehden laatikkoon, joka on talomme seinässä ulko-oven vieressä.) Yllättyneisyys johtui siitä, että en odottanut kirjoja ihan vielä. Tein tilaukseni 4. huhtikuuta ja paketti oli toimitettu jo 13. huhtikuuta. Toimitusaika siis vain 9 päivää, kun se normaalisti on kolmisen viikkoa. Paketissa oli USA:n postin merkinnät ja maininta pintapostista, joten todella nopea toimitus. Paketissa oli kaksi kirjaa.
519249.jpg
Ensimmäinen sukkakirjani. Tämä taitaa olla vuoden neulekirja, ainakin myynniltään. Aika monessa blogissa on jo ollut tästä juttua. Kaunis kirja ja paljon kauniita malleja. Suurin osa malleista on julkaistu aikaisemmin Interweave Knits -lehdessä, joten jos omistaa useamman vuoden lehdet, niin kirjaa ei kannata hankkia. Itselleni IK on tullut viime vuoden alusta, ja minulle tuttuja malleja oli vain pari, joten ainakin siinä mielessä "tarpeellinen" hankinta. Tulevaisuudessa tulee varmasti tehtyä useampikin pari tästä kirjasta.
519251.jpg
Tämän kirjan hankin oikeastaan vain siksi, että minulla on tämän sarjan aikaisemmatkin kappaleet. Olen kirjasarjaihminen. Kerään tiettyjen kirjailijoiden teoksia ja lehtiäkin tallennan kokonaisia vuosikertoja, numerojärjestyksessä tietenkin. Tämä ei ole mitenkään erikoinen opus. Onhan siellä malleja erilaisiin kirjoneuleisiin, mutta voihan ne mallit aina piirtää itse ruutupaperille. Ei se sen vaikeampaa ole. Näissä amerikkalaisissa kirjoissa ihmetyttää aina se miten kaikkein yksinkertaisimmatkin asiat opastetaan; ensimmäinen malli oli sellainen, jossa joka toinen silmukka oli eri värillä aina kaksi kerrosta kerrallaan. Toki joukossa oli myös erilaisia kukkakuvioita. Tämän kirjan uutuusarvo on mielestäni vähäinen. Kaunis katsella kuitenkin tämäkin kirja.
Jos oli Amazon toimituksessaan hämmästyttävän nopea, niin samaa ei voi sanoa Vogue Knittingistä. Pari viikkoa odottelin lehteä ennen kuin aloitin viime aikoina säännölliseksi muodostuneen kirjeenvaihtoni lehden asiakaspalvelun kanssa. No, he pahoittelivat, että en ole saanut lehteäni ja lupasivat lähettää ensi tilassa uuden kappaleen. Sen tulo kestäisi 6-7 viikkoa! Tiedustelin heiltä voisivatko he käyttää lentopostia, jotta saisin lehteni nopeammin. Tähän asiakaspalveluhenkilö totesi, että lentopostin käyttö on tällä hetkellä mahdotonta. Saas nähdä koska lehti tulee. Periaatteesta taidan tilata lehteä jatkossakin, vaikka saisinkin tapella jokaikisestä numerosta. Akateemisen Kirjakaupan hinta 9€ on nimittäin tällä taalan kurssilla tuplahinta tilaushintaan verrattuna enkä suostu maksamaan noin suurta "väliä" Stockmannille. OK, kannan ison osan tuloistani ko. kauppaliikkeeseen, mutta tässä menee raja.