Kuten eilen jo ounastelin, on maalaushommien aika. Terassin ja sisäänkäynnin seinien puuosat ja ikkunoiden smyygilaudat on maalattava vielä kertaalleen. Aloitin urakan puoliltapäivin järven puoleiselta terassilta. Seinät ovat rimaa, jotka vuosi sitten tilattiin sahalta valmiiksi maalattuna, mutta ilmeisesti ne oli vain pohjamaalattu. Onneksi olin aikaisemminkin touhunnut Valtti Colorin kanssa ja tiesin, että ympäristö on suojattava huolellisesti. Ensiksi siis kaikki sellainen, joka ei saa tuhrautua, peittoon muovilla ja maalarinteipillä. Työjärjestys oli ensiksi katto ja sitten seinien rimat. Hommassa tuhraantui koko iltapäivä, ja terassin lattia. Valtti Coloria oli melkein kaikkialla. Lattialla se ei onneksi haittaa, sillä lattia on vielä laatoittamatta. Huomenna on sitten smyygilautojen vuoro. Ne vetelen Vinhalla, joka on huomattavasti tahmeampaa käsiteltävää ja lisäksi myös vesiliukoista, joten sen kanssa ei tarvitse olla ihan niin tarkkana kuin Valtti Colorin. Seuraavana sadepäivänä menemme valitsemaan laatat terassin lattialle. Lattiahan tehdään aina viimeiseksi. Sitten vielä alennusmyynnistä kalusteet terassille ja voimme nauttia elokuun illoista upouudella terassillamme.

Olemme asuneet talossamme kohta vuoden ja kolme kuukautta. Pientä laittoa on vielä vaikka kuinka paljon. Jos olisimme oikein ahkeria, niin saisimme varmaan viikossa kaikki hommat tehtyä, mutta olemme molemmat miehen kanssa enemmän nautiskelijoita kuin puurtajia, joten hommien lykkääntyminen eteenpäin ei aiheuta meille suurtakaan tuskaa. Itsehän me sen nahoissamme kärsimme, jos työt jäävät tekemättä.

Eilen illalla sain Vittadinin etukappaleen mukavasti alulle. Lähden kohta yläkertaan jatkamaan iltaa sen parissa. Kieltämättä työ kyllästyttää, mutta olen päättänyt, että en aloita uutta työtä ennen kuin vanha on valmis. Tämän periaatteen olen omaksunut äidiltäni ja siitä haluan pitää kiinni. Lankojakaan en yleensä osta ennen kuin olen päättänyt mitä niistä teen. Poikkeuksena vain Tennessee -puserolangat, jotka ostin keväällä Prisman asiakasomistajapäiviltä. Lähiaikoina tulen neulomaan punaisen puuvillapoolon. Mallia en ole vielä päättänyt. Varmaankin jotain ihan perinteistä.

Kävin eilen keskustassa silmälääkärillä ja asioilla. Olisin mennyt käymään Vilmiinan Villapuodissa, mutta se on edelleen kesälomalla. Aukeaakohan puoti ollenkaan vai onko se vain nettikauppa? Vilmiinalta kiertelin Anttilaan. Hypistelin Novitan uusia lankoja ja vähän tarjouslankojakin, mutta en ostanut mitään. Ei ole nyt tarvetta ennen kuin vV on valmis.

Nyt neuletyön pariin. Toivottavasti huomenna on pouta, että saan jatkaa maalaustöitäni. Sadekaan ei haittaa, sillä sitten lähdemme shoppailemaan rautakauppaan, kaakelimyymälään, huonekalukauppoihin ja Intersportiin.