En ole koskaan ollut mikään huivi- ja hattuihminen, mutta viime aikoina on tullut niitäkin värkättyä. Kuva ei ole kaikkein parhainta laatua, mutta eiköhän siitä erota kolme huivia ja lierihatun.

4588.jpg

Ensimmäisenä tein tuon alimmaisen huivin Mandarin Petitistä. Virkkasin sen Modan 3/2005 ohjeen 36 mukaan nelosen koukulla. Oikein mukava malli virkata, kun pääsi vauhtiin. Mandarin Petit on tosi mukava lanka ja tällaisessa virkatussa huivissa on se hyvä puoli, että loppua kohti työ vähenee kerros kerrokselta. Aikaisemmin esitellystä Limetistä jäi lankaa yli toista kerää, joten hain Aili Jokiselta toisen kerän ja neuloin toiseksi alimman huivin Garnstudio Alpacasta. Mandarin Petitiäkin jäi yli virkatusta huivista kokonainen kerä ja hain sitäkin lisää kerän samasta liikkeestä (päällimmäinen huivi). Huivit on neulottu kaksinkertaisesta langasta kasin puikoilla. Malli on Modasta 2/2005, nro 46. Puuvillaisen huivin annan ystävättärelleni ja alpakkaisen äidille.

Eilen alkoi tuntua siltä, että kesä ei ole mitään ilman lierihattua. Ajoin Prismaan ja ostin jokusen kerän Samosta (sunnuntaisin vain marketeista taitaa saada lankaa). Uusimmasta Modasta löytyi leveälierisen hatun ohje (nro 7). Sain hatun juuri virkattua, langat pitäisi vielä päätellä. Työn alla on nyt aito Adrianne Vittadini (Moda 3/2005, malli 15) aikaisemmin esitellystä Camomille -langasta. Jos kelit jatkuvat tällaisina kesälomakeleinä, niin valmista voi syntyä nopeastikin. Ensi viikolla taitaa tulla jo uusi Modakin...