Silloin tällöin (hyvin harvoin) minut valtaa halu olla kätevä emäntä. Usein se ilmenee intona pestä konekaupalla pyykkiä ja silittää kaikki nekin jo pestyt vaatteet, jotka kuluneina viikkoina ovat jääneet silittämättä. Aamulla jo ennen puolta yhdeksää latasin ensimmäisen koneellisen lakanoita. Kaiken kaikkiaan pesin kai viisi koneellista. Koko päivä meni kodinhoitohuoneessa. Kodinhoitohuone on muuten paras lisä tässä nykyisessä kämpässä entiseen verrattuna. Jos olet aina kätevä emäntä ja silität kaikki pyykit heti, kun olet saanut ne tarpeeksi kuivaksi ja sen jälkeen heti viikkaat ne kauniisti kaappeihin, et tarvitse kodinhoitohuonetta, mutta jos olet sellainen emäntä kuin minä yleensä olen eli peset pyykkiä muistaessasi ja silität ne siten joskus, niin kodinhoitohuone on olemassa juuri sinua varten.

Kuluneen viikon aikana neuloin Fifin. Se makaa nyt kosteana vierashuoneen sängyssä, joten esittelen sen vasta myöhemmin. Alkuviikosta tilasin Amazonista pari kirjaa: Alterknits : Imaginative Projects and Creativity Exercises sekä Loop-d-Loop: More than 40 Novel Designs for Knitters. Nämä olivat kimppatarjouksena postikuluineen pikkaisen alle 50 taalaa. Akateemisessa Loop-d-Loopin hinta oli 49 euroa. Saas nähdä milloin tulevat. Saas nähdä myös milloin Vogue Knitting tipahtaa postilaatikkoon. Tilasin sen 10. elokuuta ja tilausvahvistuksessa luki, että 4-6 viikkoa olisi toimitusaika. Jos tilaa suoraan heidän nettisivuiltaa, niin se on 30 USD , joka teki euroissa 24,54 eli 54 senttiä enemmän kuin Novita. Taitaa Novitan tilaus loppua sitten, kun kaikki maksetut lehdet ovat tulleet. No, arvostelen ko. tuotetta joskus paremmalla ajalla.

Lankaakin olen ostanut. Tampereen Tullintorilla on Pellavasoppi, jossa poikkesin torstaina. Suosittelen sitä huovutuksesta innostuneille. Virolaista hahtuvaa on sekä yksivärisenä että pätkäväreinä hyvät valikoimat ja hinnatkin ovat kohtuulliset. Oheiset löydöt tein alekorista (-50%): kirjavaa on 150 g ja vihreää 200 g, koko hoito vähän yli 6 euroa. Muovikassikin pääsi kuvaan, koska se on niin nätti ja ajankohtainen.

10365.jpg