Siinä viimeiset pari viikkoa lyhyesti. Pinnistely tarkoittaa tietysti Blazea, joka on vieläkin kesken. Olin  viime viikon kurssilla Oulussa ja Blaze oli sen ajan tauolla. Matkustin Ouluun jo sunnuntai-iltana ja olin päättänyt, että hihat ovat valmiina ennen kuin lähden. Tiukille meni. Sain toisen hihan valmiiksi juuri ennen kuin piti lähteä junalle.
En viitsinyt ottaa niin isoa työtä mukaani reissuun, joten valitsin matkatyöksi viimeisimmän IK:n ihanaiset yksinkertaiset pitsisukat (kuva pari postausta alempana). Langaksi valitsin Lanett'in, jota ostin lauantaina Aili Jokiselta. Kakspuolikkailla bambusukkakoukuillani tikuttelin ja koko on ihan sopiva ohuemmalle langalle tehdyllä ohjeella. Pitsimalli on tosi yksinkertainen. Sopii vaikka ensimmäiseksi pitsineuletyöksi.
Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että otsikossa lukee pitsisukka. Koko neljän vuorokauden reissun aikana sain siis aikaiseksi vain yhden sukan. No, meillä oli kurssilla myös iltaohjelmaa, joka verotti neulonta-aikaa, mutta suurin syy moiseen saamattomuuteen oli IK:n ohjeessa (tai tavassa, jolla sitä luin). Jos joku aikoo moiset sukat askaroida, niin kannattaa olla tarkkana pitsikuvion ja kantapään kanssa. Kantapään jälkeen tulevan puikon täytyy alkaa kolmella kiertäen oikein neulottavalla silmukalla, jotta kuviot osuvat kohdalleen. Ohjeessa pitsineuleen kaavioiden otsikot ovat väärässä järjestyksessä eli siinä missä lukee Instep, pitäisi lukea Leg ja päinvastoin. Itse huomasin tuon tietysti vasta, kun olin jo kantapään tehnyt. Eihän siinä auttanut muu kuin purkaa kantapää ja tehdä se uudelleen. Kotimatkalla sain ensimmäisen sukan valmiiksi. Toisen sukan teen sitten, kun pusero on valmis.
Puseron kanssa riittää taistelemista. Ilmeisesti sisälukutaitoni on kadonnut jonnekin, sillä olin alunperin lukevinani, että kaarroketta tehdään kaksi tuumaa sen jälkeen, kun hihat on yhdistetty vartalo-osaan. No, luinpa sitten uudemman kerran, kun ajattelin, että tulee aika runsas dekoltee, jos vain pari tuumaa tehdään kaarroketta. Onneksi luin: ohjeessa olikin, että kuusi (6) tuumaa. Se oli tosiaan kuin isku vyön alle. Koko viikonlopun olen neulonut ja vielä puuttuu pari tuumaa ja kymmenkunta kerrosta joustinta. Sormet ovat ihan rakoilla ja etusormi hellänä. Puuvillalanka on käsille rankempaa kuin villalanka. Ei auta, täytyy jaksaa. Ensi kerralla kuva uudesta neulepuserostani.