on ollut ohjelmassa viime aikoina. Aloitetaan bambutuksesta eli Bamboo-langasta työn alla olevasta neulepuserosta. Yleensä en näytä keskeneräisisä, mutta teen nyt poikkeuksen, sillä viime neuletapaamisessa ainakin Laura kyseli millaista lanka on neuloa. Tässä pari kuvaa kertomaan enemmän.
97320.jpg97322.jpg
Palmikoista tulee ihan nättejä. Neule on käsittelemätöntä "raakaneuletta" (ei kasteltu, pingotettu tms.). Sileä neule ei ole ihan tasaista, mutta minusta kuitenkin nätimpää kuin esim. pelkästä puuvillasta neulottuna. Sileän neuleen päällä on tarkoituksella langanpää. Irrallinen lanka aukeaa tosi nopeasti, mutta neulottaessa lanka on yllättävänkin tiivistä. Jos vertaa vaikka Tenneeseehen, niin vajaita silmukoita tulee huomattavasti vähemmän. Valmis neule on pehmeää ja himmeästi kiiltävää, ei ollenkaan kankeaa niin kuin puuvilla usein. Tässä langassa on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa. Muutamassa kerässä on ollut solmuja, mutta ei missään kahta enempää. Vitosen puikoilla olen neulonut ja minun tiukalla käsialallani se on sopiva puikkokoko. Lisää kuvia ja tarinaa, kun pusero on valmis.
Juhlahumussa olimme viikonloppuna, kun mieheni esikoinen pääsi ylioppilaaksi. Humu alkoi varhain aamulla, sillä juhlat koululla alkoivat jo puoli yhdeksältä. Jatkoimme sitten pojan kotona ja mieheni sisarukset poikkesivat vielä meille ennen kotimatkojaan. Miten ne lapset kasvavatkin niin nopeasti ja niin isoiksi? No, juhlat on nyt juhlittu ja voin palata normaaliin päiväohjelmaani eli päivällä töissä ja illalla neulomista. Onneksi kesälomaan on enää 4 vajaata viikkoa.