Hyvää joulua kaikille kanssaneulojille!

Joulun kohokohdat on nyt koettu. Joulupuuro aamulla. Joulusauna. Jouluruoka ja pinkeä vatta. Joululahjat. Siinähän ne tärkeimmät. Nyt voi rauhoittua tutkiskelemaan lahjaksi saatuja kirjoja, katsella elokuvia tai tehdä ihan mitä huvittaa (joulurauhan puitteissa tietenkin!). Minä ainakin olen ollut todella kiltti. En ole tainnut koskaan saada niin paljon lahjoja kuin tänä jouluna. Tai sitten olen ollut erityisen lahjaton koko vuoden ja lähimmäiseni päättivät sääliä minua... Mitään erityisesti neulomiseen liittyvää ei lahjojeni joukossa ollut.

Alla kuvia lahjoista, joilla olen muistanut lähipiiriäni. Tänä talvena ei kenenkään päätä pitäisi palella.
25210.jpg
Isälleni neuloin Pirtin Hahtuvalangasta Novitan talvi 2005 -lehden ohjetta mukaellen "karvalakin". Kuvassa korvaläpät on nostettu ylös. Kympin puikoilla tikutin ja lankaa meni hieman toistasataa grammaa. Koneessa pyöritin tuota kaksi kertaa neljässäkympissä. Neulottu osuus huopui oikein nätisti, mutta virkattu lippa olisi voinut huopua vähän enemmän. Keskellä olevien ribbipipojen ohje on Novitalta. Vasemmanpuoleinen (siskon siipalle) on Sandnesin Smartista ja oikeanpuoleinen kaksinkertaisesta Lanettista (siskolle). Molemmat 3½.n puikoilla neulottuja. Äiskälle värkkäsin baskerin kaksinkertaisesta Dropsin Alpacasta wrapin kaveriksi nelosen puikoilla.
25211.jpg
Mieheni pojat ovat luonamme viettämässä joulua kanssamme. Heille kokosin puuhapusseihin nuorille miehille (18 & 16 v.) tarpeellisia tarvikkeita. Molemmille neuloin ribbipipot Smartista yo. ohjeen mukaan, vanhemmalle sinisen ja nuoremmalle tummanharmaan (samaa väriä kuin siskon siipalla, kolmesta kerästä tulee kaksi pipoa). Nuoremman pussiin laitoin pääkalloheijastimen ja vanhemmalle, joka on jo autoilija, jääraapan. Molemmat saivat vielä suklaapukit ja pari leffalippua. Miehelle annoin lahjakortin jalkahoitoon ja lupauksen hankkia hänelle ulkoilupuku alennusmyynneistä ja neuloa asuun sopivat asusteet.