Tänään on talvipäivän seisaus eli vuoden lyhin päivä. Vuodenkulku kääntyy kohti kesää ja aurinkoa. Loistavaa! Tänään on (ainakin täällä Tampereella) myös yksi vuoden kauneimmista ja kylmimmistä (-15 astetta, klo 12) päivistä. Tätä kirjoittaessani keskitalven aurinko valaisee vielä puiden latvoja, mutta reilun tunnin päästä se vetäytyy jo yöpuulle.
Tänään on myös ensimmäinen vapaapäiväni. Tämän vuoden työt on tehty ja vapaata on luvassa tammikuun 2. päivään asti. Pari päivää tästä alusta vietän pääosin jouluvalmistelujen parissa, mutta sitten on käsitöiden vuoro. Nyt minulla on tekeillä sukat Regian sukkalangasta. Kakspuolikkailla bambuilla tikutan varpaista ylospäin. Tiimalasikantapää on jo tehty ja varttakin aika monta senttiä. Varteen aloin jo tehdä lisäyksiä, että pulskat pohkeenikin mahtuvat sukkiin. Aion tehdä niin pitkävartiset sukat kuin yhdestä kerästä lankaa tulee. Toinen sitten perään samalla periaatteella.
Joulun alla huomaa kummasti puutteet omassa huushollissan. Muina aikoina vuodesta voi helposti olla ilman mattoa, pöytäliinaa tai sohvapöytää. Oleskelutilastamme on puuttunut sohvapöytä. Sille on todella ollut tarvetta, koska neuletyöni, käsityölehteni yms. ovat yleensä esillä tuossa tilassa. Lattiallehan niitä ei voi laittaa, joten sohva on toiminut välivarastona ja istumapaikat ovat olleet vähissä. Miehellä oli eilen työasiaa Helsinkiin, joten laitoin hänet asialle Ikeaan. Kuvastosta olimme yhdessä valinneet Pilbo-sohvapöydän. (Jostain syystä sen kuvaa ei löydy Ikean nettisivuilta, mutta sama pöytä tuonkin linkin takaa löytyy.) Illalla sen sitten kasasin ja testaisinkin sitä jo telkkaria katsellessani: oikein hyvä on pitää jalkoja sen päällä neuloessa, 9+.
Nyt on nälkä ja täytyy alkaa touhuta jotain syömistä. Rauhallisia joulunaluspäiviä kaikille. Jouluaattona viimeistään nähdään. Silloin kuvia tekemistäni joululahjoista.