Ystävämme odottavat toista lastaan. Hänen pitäisi syntyä ihan näinä päivinä. Voi hän olla jo syntynytkin. Lapsen sukupuoli on ollut tiedossa. Hän on poika. Pikkuisen innoittamana päätin neuloa jotain nättiä sekä vauvalle että hänen 3-vuotiaalle isoveljelleen. Tällaiset niistä tuli:

101204.jpg

Mallin otin Modasta 4/2005. Lanka on Mandarin Petit. Puikot 2,5 ja 3. Pienempään meni vaaleansinistä lankaa 110 grammaa ja isompaan tummempaa sinistä 200 grammaa. Isomman pojan nuttuun laitoin tuollaiset ajankohtaiset jalkapallonapit. Hän kun on jalkapallomiehiä.
Yllättävän työläitä olivat, vaikka ajattelin, että eihän tuollaisia lasten vaatteita kauaa tee. Melkein koko toukokuu meni näiden parissa. Näin ohut lanka tietysti on hitaampaa työstää. Mandarin Petit on mielestäni loistava puuvillalanka. Lanka on tiivistä eikä halkeile. Ainut huono puoli on, että ohut lanka hiertää välillä etusormea.
Bambuneule on edennyt toiseen hihaansa. Eilen neuloskelin sitä KIPpaillessa muiden tamperelaisneulojien kanssa. Noin puolet puuttuu vielä. Työn valmistuminen viivästyy jonkin verran, siilä olen ensi viikon työmatkalla Varsovassa, Puolassa. Ohjelma on niin tiivis, ettei luppoaikaa neulomiseen jää. No, ehkä pieni tauko lisää intoa.