Pitkästä aikaa suuntasin perjantaina töiden jälkeen kohti synnyinseutujani. Lauantaina oli vuorossa käynti Papurikossa, yhdessä lempparilankaliikkeistäni. tykkään asioida siellä. koska omistaja on kokeillut useimpia myynnissä olevista langoista ja osaa kertoa niiden ominaisuuksista ja antaa vinkkejä lankavaihtoehdoiksi jne. Nyt oli mielessäni mm. viimeisimmässä Modassa ollut Gedifran langasta tehty palmikkotoppi (kuvassa) ja siihen sopivat langat. Tällaista löytyi:

58909.jpg
Ohjeessa mainittua lankaa ei liikkeessä vielä ollut, mutta korvaavaksi tuotteeksi valitsin aivan uuden Idenan Bamboon (70 % bambua, 30 % puuvillaa; n. 4,30 €/50 g ). Kutosen bambupyöröt ostin myös, sillä pitkiä kutosen pyöröjä minulla ei vielä ollut. Tein eilen illalla pari mallitilkkua, ensin kutosen puikoilla (liian harvaa) ja sitten vitosen puikoilla (nyt sopiva). Joudun uudelleen puikko-ostoksille, sillä vitosen pitkiä pyöröjä ei pakistani löydy. Lankaa ostin 650 g, sillä aion tehdä tuosta pitkähihaisen puseron, että olisi enemmän käyttöä. Tätä työtä en taida aloittaa ihan vielä, sillä tekemättömien listalla on jonkun verran lahjoja, joista ainakin osan teen ennen kuin aloitan tämän.
58910.jpg
Ostin vielä kaiken varalta pari kerää sukkalankaa: Regia Cotton Jacquard Color (41% villaa, 34 % puuvillaa ja 25% polyamidia). Sukkiahan ei ole koskaan liikaa. Kuvassa mukana myös bambuiset sukkapuikkoni, tai olisiko sukkakäyrät parempi ilmaisu? No, hyvin ne pelittävät vaikka vähän ovat vääntyneet.
Ilmeisesti täällä Tampereella oli eilen jonkinlainen lumimyräkkä, sillä kotiin tullessani ajotie pihaan oli läpipääsemättömässä kunnossa: lumiaura oli kasannut n. puolimetrisen kinoksen portille. Ei siinä auttanut kuin parkkeerata auto tien poskeen ja kiivetä vallien yli. Mies kävi sitten vähän ajan päästä luomassa auton mentävän aukon. Lahdessa satoi eilen kaatamalla vettä, joten en osannut odottaa tällaista kotia kohti ajellessani.
Pitsisukat valmistuivat viime viikolla. Laitan kuvan joskus myöhemmin. Nyt neulomaan ja tanssimaan tähtien kanssa.