Tämä postaus on itseni motivointia tekemään niin kuin "opetan". Pari viikkoa sitten esittelin vuoden ensimmäisen valmistuneen työni. Itse asiassa tuo työ valmistuu vasta tänään, sillä vasta eilen sain aikaiseksi pingottaa huivin. Koska huivi on aika pitkä, joudun pingottamaan sen useammassa osassa. Viimeinen pätkä on vielä käsittelyssä.

Seuraavat kuvat toivottavasti kertovat sen miksi neule kannattaa pingottaa ja kostuttaa ennen käyttöönottoa.
31427.jpg
Vasemmalla näkyy kuinka paljon isommaksi työn saa pingottamalla. Ennen pingotusta huivin leveys oli n. 12 cm, pingotettuna 17 cm. Oikeanpuoleisessa kuvassa pitsineule näkyy huomattavasti selvemmin vasemmalla pingotetussa pätkässä kuin oikealla vielä käsittelemättömässä osassa. Alustana on vierashuoneemme vuodesohva, jonka ruutuja käytän avuksi pingotustyössä. Itse teen niin, että nurja puoli on päällepäin ja nuppineuloilla kiinnitän kappaleet alustaan. Sen jälkeen laitan kappaleiden päälle kastellun ja puristetun kostean silitysliinan, jonka annan kuivua neuleen päällä. Toki kappaleet voi kostuttaa sumutinpullollakin, mutta itse en sitä menetelmää suosi, sillä vesisumu kastelee helposti koko sohvan. Huomenna pitäisi tarjeta jo ilman karvalakkia, joten huivi ja pipo -setti pääsee ihmisten ilmoille. Pipoa olen käyttänyt jo pitkään, mutta settinä ensiesiintyminen.

Viimeviikkoista työtä en lupauksistani huolimatta nyt esittele, sillä se on vielä pingottamatta. Uusiakin töitä on tekeillä. Niistä enemmän tuonnempana.