171797.jpg
Kelttisukat by Tuulia
Regia 4fädig Tweed (70% villa, 25% polyamidi, 5% viskoosi), 75 g
Sukkapuikot Inox 2,5 mm

Ihastuin noihin sukkiin silloin, kun Tuulia ne esitteli ja päätin, että jossain välissä minäkin teen tuollaiset. Hienon ohjeen on Tuulia kirjoittanut. Kiitos siitä hänelle.Kokokin on ihan sopiva. Olemme siis Tuulian kanssa yhtä isokenkäisiä.
Tuulia luonnehti ohjetta sanalla vaativa. Itse käyttäisin sanaa työläs. Muuten tein ihan ohjeen mukaan paitsi sukan aloituksen tein aikaisemmin opettelemallani tavalla. Lankaa olisi riittänyt pitempäänkin varteen, mutta en oikein arvannut tehdä pidempää, kun kantapää oli vielä tekemättä. Tuollainen kantapää taitaa olla kaikkein helpoin kantapää mitä olen ikinä tehnyt. Suurin työ on saada silmukat poimittua nätisti apulangalta. Apulangasta haluan erityisesti kiittää käsityöliike Maakaria Oulun rautatieasemalla. Kävin näet kahteen otteeseen, kahtena perättäisenä perjantaina, pyytämässä sieltä langanpätkää apulangaksi ja molemmilla kerroilla sain pyytämäni pätkän.
Nämä sukat ovat olleet mukanani viime viikkojen työreissuilla Oulussa ja pääkaupunkiseudulla. Toinen pääsi oikein lentokoneeseenkin, tosin vain ruumaan. Kompensaationa toinen pääsi kaksi kertaa Helsinkiin. Molemmat ovat käyneet Oulussa. Nyt ne ovat asettuneet aloilleen minun jalkoihini.