veivät askeleet tämä aamuna. Tai siis tietokoneen ja työpöydän. Olen kyllä joskus viime vuosituhannella tehnyt kesän töitä sorvin ääressä, mutta ei siitä sen enempää. Ihan kuin olisin mennyt uuteen työpaikkaan, sillä kahden hengen toimistomme muutti kuun vaihteessa uuteen osoitteeseen ja nyt oli sitten eka varsinainen työpäivä siellä.

Loman aikana sain kuin sainkin neulottua Sunrise Circle Jacketin. Se on nyt tässä vaiheessa:
151880.jpg
Yksi etukappale on jo pingotettu, toinen on pingottumassa ja takakappale odottaa vielä vuoroaan. Menee ainakin viikonloppuun, että saan jakun kasattua. (Lähden huomenaamuna työreissuun ja palaan vasta perjantai-iltana. <= Harmittaa, kun en pääse neuletapaamiseen.) Olen vähän miettinyt että laittaisin jakkuun vuorin. En ole koskaan sellaista tehnyt, mutta jos joku lukijoistani olisi niin tehnyt, niin olisi kiva kuulla kokemuksia. Neule on aika paksu sisäkäyttöön ja ajattelin, että vuorin kanssa se pitäisi paremmin tuulta ja sitä voisi ainakin alkusyksystä käyttää ulkotakkinakin.
Olen touhunnut tuollaisen pingotusalustan styroxlevystä ja vanhasta lakanasta. Aikaisemmin pingotin vierashuoneen sängyllä tai sohvalla, mutta ajattelin, että kun kerran on oikein kodinhoitohuone olemassa, niin virittelen oikein kunnon systeemin. Työtason ja silityslaudan päällä se siellä lojuu. Hieman suurempi (nyt 100 x 120 cm) se kyllä saisi olla, kun tuosta jakustakaan ei mahdu kuin yksi kappale kerrallaan pingottumaan. Huivit täytyy varmaan jatkossakin pingottaa sängyllä.
Työmatkalla jää iltaisin aikaa neulomiseen ja kotimatkallakin on tiedossa yli neljä tuntia junassa, joten täytyy kaivella muistin sopukoista joku pienehkö työ matkaneulomukseksi.