Olen nimennyt limetiksi tuon alla näkyvän Modan 2/2005 ohjeen 9 mukaan tehdyn kietaisujakun. Lankana Garnstudio Alpaca. Lankaa meni vajaat 300 grammaa kokoon M puikoilla 4 (ohjeessa 350 g). Alpaca on todella ihana lanka. Ohuenlainen, joten työ vaatii kärsivällisyyttä.

Ohuesta langasta neulottaessa viimeistely on minusta tosi hankalaa. Saumat eivät "uppoa" pintaan, kuten paksummissa neuleissa, joten täytyy olla todella tarkkana. Itse ompelin olkasaumat varmaan kolmeen kertaan ennen kuin sain jotakuinkin siistit aikaiseksi. Etumus täytyy vielä höyryttää. Toivottavasti tälle on käyttöä vasta kesäloman jälkeen. Tätä työtä tein keväällä osittain samaan aikaan "kukkapaidan" kanssa. Työ valmistui jokunen viikko sitten.

4261.jpg

Kesälomasta tulikin mieleen, että kohta se alkaa eli maanantaina. Tänään on ollut aivan loistava keli täällä Tampereella. Aamummalla otin aurinkoa parvekkeella ja sainkin aika kivasti väriä läskieni päälle (läski on niin paljon kauniimpaa ruskettuneena!). Perinteisesti vietämme juhannusta kotona kahdestaan mieheni kanssa.

Karkkihupparin tein jo alkuvuodesta: olimme helmikuun alussa talvilomalla Lanzarotella ja tein sen tuota reissua varten. Oli muuten kamala reissu. Säät eivät suosineet ollenkaan, vain parina päivänä oli aurinkoista, muulloin satoi, hotellin katto vuoti jne. Onneksi oli villasukat, villapaitoja yms. mukana etten ihan täysin jäätynyt siellä. En enää ikinä matkusta Kanarialle sydäntalvella.

4262.jpg

Karkkihuppari on Novitasta kevät 2005, malli 11. Lankoina Palma ja Tango Star. Puikoilla 6 työ edistyi tosi nopeasti. Hupparin kokoamisessa oli oma hommansa: raitojen saaminen kohdalleen ei tuntunut onnistuvan millään.

Olisi pitänyt vähän enemmän mittailla itseään ennen työn aloittamista: hupparista tuli liian lyhyt, 10 cm lisää pituutta oli ollut hyvä mitta. (Tai sitten täytyy yrittää saada läskejä vähemmäksi.) Voi olla että jossain vaiheessa otan hupparin auki resorin yläpuolelta ja teen nuo puuttuvat sentit (lankaa nimittäin jäi taas reilusti). Palma vaan on sellainen lanka, ettei silmukoiden poimiminen puretusta neuleesta ole ihan helppoa. Huppari on kyllä tosi lämmin vaikka onkin täysin keinokuitua.