Lukeminen kannattaa aina, sanoo Jörnikin. Viime torstaina oli postinkantaja pudottanut laatikkoomme lapun, että olisi tuonut minulle paketin, jos se vain olisi mahtunut laatikkoon (näinköhän kanniskeli paketin meille ja sovitteli sitä postilaatikkoon ja kiikutti sitten takaisin postikonttorille noutamista odottelemaan). Arvasin, että pari viikkoa sitten Amazon.comista tekemäni tilaushan se minua postikonttorissa odottaa.

12241.jpg

Kirjat suostuivat poseeraamaan aikaisemmin hankkimani Mary Oljen Kauneimmat pitsit -teoksen kanssa. Kauneimmat pitsit toin mukanani äidiltä. Ostin sen jo äitienpäivän aikoihin ja se oli kesän äidillä käytössä, mutta nyt hän on saanut virkkuunsa valmiiksi, joten toin kirjan kotiin. Mary Olkihan oli oman aikansa Martha Stewart, joka ohjeisti kirjoissaan kaikenlaisia käsitöitä. Kauneimmat pitsit on kokoelma teoksista Virkattuja vuodepeitteitä ja uusi pitsikirja. Perinteisiä virkkuumalleja sängynpeitteisiin, liinoihin ja reunapitseiksi.

Nyt Ameriikan herkkuihin: Alterknits Imaginative Projects and Creativity Exercises on ehkä hieman erilainen neulekirja. Malleja on kaikkiaan 27: huiveja, toppeja, myssyjä jne.  Kaikkein hauskin on neulottu kruunu (!), johon on kiinnitetty kreppipaperinsuikaleita. Mukana myös pari kierrätysideaa. Malleista on hyvät mittapiirrokset, mitat tosin tuumina. Löytyisköhän jostain sellainen mittanauha, jossa on tuumat toisella ja sentit toisella puolella? Kirjan mukana tuli myös Alterknits notebook, kirjan etukannen sisäpuolella oleva ruutuvihko, johon voi luonnostella omia malleja. Ajatella, en olisi ikinä hoksannut ottaa ruutuvihkoa moiseen käyttöön ;).

Loop-d-Loopia on esitelty muissakin blogeissa. Tykkään kovasti monista malleista ja sormet syhyävät uusien töiden kimppuun. Nyt on työn alla Modassa ollut bolero, takakappale on jo valmis, kokonaista 38 kerrosta. Miehen piponkin sain tehtyä, mutta se on niin tylsä, etten ota siitä edes kuvaa: beigenharmaata Seitsemää veljestä, boring.