Yksi vuoden odotetuimmista päivistä oli eilen: kesäloma alkoi (tai virallisestihan se alkaa vasta maanantaina, mutta vapaat nyt ainakin alkoivat). Seuraavat kuusi viikkoa vapaata oleilua lähes täysin oman mielen mukaan. Luvassa on ainakin pientä laittoa talossa. Olemme asuneet tässä reilut kaksi vuotta, mutta viimeistely on vielä vähän kesken. Josko loman aikana saisi edes vähän aikaiseksi.
Loman aloittajaiseksi olimme eilen illalla telttailemassa Keskustorilla. Kesälomaperinteeseeni kuuluu Yön keikka kerran kesälomassa ja nyt se on sitten koettu. Aika monta kertaa olen tuon orkesterin ehtinyt nähdä sitten helmikuun 1984, jolloin ensi kertaa heitä fanittelin Lahden kasisalilla.
Kesäkuukin oli ja meni. Mitä sain aikaiseksi? Puisen paidan ja lyhyet sukat. Bambupaidan kaulus ei ollut ihan onnistunut ja äitiäni konsultoituani päätin purkaa kauluksen. Poimin kaula-aukosta hieman vähemmän silmukoita ja olen nyt neulonut sitä muutaman sentin. Kohta pitäisi sovittaa, että meneekö pää vielä läpi kapeammasta kauluksesta. Lyhyet sukat tein välipalana paidan valmistumisen jälkeen ja kauluksen kohtaloa samalla miettien.
115130.jpgLankana on Regia Cotton (41% villaa, 34% puuvilla ja 25% polyamidia). Sitä kului 43 grammaa. Kolmosen puikoilla tikutin ja silmukoita oli 15 puikkoa kohden. Mallina suosikkini: varpaista ylöspäin ja tiimalasikantapää. Sukan suussa on jokunen kerros 2 o 2 n joustinta, muuten pelkkää sileää.

Väristä ja kuviosta voi olla montaa mieltä, mutta minusta se on ihan pirtsakka ja sopii hyvin kesäisiin puukenkäsukkiin.
Jalkapallon MM-kisoissa jännitys tiivistyy. Tänään on vielä Brasilian ottelu Ranskaa vastaan. Ottelua voi pitää vuoden 1998 loppuottelun revanssina. Toivottavasti Brasilia voittaa. Fanitan aina MM-kisoissa Brasiliaa ja EM-kisoissa Portugalia, joten jos Brasilia nyt voittaa, niin seuraavalla kierroksella ovat molemmat suosikkini vastakkain. No, Brasilia on kuitenkin lähimpänä sydäntäni ja suosikkipelaajani ehdottomasti Ronaldo!