Onhan siitä jo aikaa, kun purjehdin Amazonilla. Olin uuden neulekirjan tarpeessa. Valitsin kaksi ja tämä oli toinen niistä: Ann Buddin  The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns - Basic Designs in Multiple Sizes & Gauges (2004). Siinähän se tuli, koko opuksen keskeinen sanoma. Kirjassa on neulepuseron perusohjeet eri paksuisille langoille suoralla hihalla, vähän istutetulla hihalla, istutetulla hihalla, "satula"-hihalla, raglanhihalla ja kaarrokkeella. Koot ovat lapsille, naisille ja miehille. Ideana on, että neuletiheyden mukaan on tehty taulukot, joista näkee silmukkamäärät työn eri vaiheissa.
98566.jpg
98565.jpg

Kuva ei ole ihan terävimmästä päästä, mutta selventää toivottavasti kirjan rakennetta. Mukana on myös ohjeistusta erilaisia päänteitä varten. Myös neuletakit on huomioitu.
Olen hyvin tyytyväinen tähän ostokseen ja aion hyödyntää kirjaa jatkossa neuletöissäni. No, tietysti olisin voinut hankkia ruutuvihon, johon laskeskella silmukkamääriä yms., mutta olen sen verran laiska, että kun on valmiit ohjeet olemassa, niin mitä sitä kaikkea itse opettelemaan.
Pikku kätösten kirja-arvosteluasteikolla annan tälle kirjalle 4 kerää viidestä.