Tästä "gorillasta" puhkesi uusi innostus neuletöihin liki kymmenen vuoden tauon jälkeen. Malli on talven 2004 Novitan nro 3. (Novita käyttää nimitystä Chanel-jakku.) Lankana on pääasiallisesti Novitan Teddy, koristeet ovat Silveriä ja Tango Staria.

Ohjeessa oli ilmoitettu todella reilu määrä lankaa. Minulla ainakin jäi tähteeksi liki kaksi kerää Teddyä ja koristelankojahan ei tietenkään mennyt kuin lyhyt pätkä kutakin.

Työ valmistui todella nopeasti sillä tein etukappaleet ja hihat samanaikaisesti, ts. molemmat etukappaleet olivat työn alla samanaikaisesti, lanka tuli tietysti kahdelta kerältä. Samalla tavoin tein hihatkin. Toki langan paksuudella ja kasin puikoillakin oli osuutensa työn joutuisuuteen. Aikaa neulomiseen meni vain pari päivää, mutta viimeistely vei vähintään saman verran.

4260.jpg

Gorillaksi kutsun tätä mallia siksi, että se on aika tyköistuva ja etenkin kapeat hihat antavat itselle sellaisen fiiliksen, että on pukeutunut King Kongiksi. Olen käyttänyt jakkua talvella aika paljon. T-paita alle ja siisti asu joko kapean hameen tai suorien housujen kanssa on siinä.