Kesäloman viimeiset päivät ovat totta. Eilispäivän vietimme päivämatkalla Tallinnassa. Nuo päivän reissut ovat uskomattoman edullisia: edestakaiset bussi- ja laivamatkat pika-aluksella Tampereelta kaikenkaikkiaan 45 euroa/henkilö. Sillä rahallahan ei saa edes edestakaisia normaalihintaisia junalippuja Helsinkiin! Aamulla lähdimme hieman ennen kahdeksaa Paunulla kohti Helsinkiä, yhdentoista Autoexpressillä yli ja sitten vanhaan kaupunkiin. Ensiksi poikkesimme Ivo Nikkololla. Syksyn mallisto ei tainnut olla vielä kokonaan esillä, kesävaatteet olivat puoleen hintaan. Katselin yhtä talvitakkia, mutta en sitten edes sovittanut, kun oli niin painostava ilma. Tallinnassa oli tosi lämmintä ja kosteaa. Aurinko oli pilvessä, mutta silti 25 astetta lämmintä.

Muutaman askeleen päästä Ivo Nikkolon salongista on monessa eri yhteydessä mainittu lankaliike Filati. Siellä oli tietenkin "pakko" poiketa. Hintataso ei mielestäni ole mikään erityisen edullinen, mutta valikoima on todella laaja. Ostin kolme kerää On line Linie 54 -mohairlankaa  (70% kid mohair, 30% villa) ja kolme kerää Filati Baronessea (40% mohair, 40% dralon, 20 % villa). Niistä teen huiveja. Lisäksi ostin Addin pyöröpuikot 4,0 mm/80 cm. Mohairit olivat mielestäni edullisia. Tavallisemmat langat olivat minusta samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Tuo liike on siinä mielessä erikoinen liike Tallinnassa, että henkilökunta ei puhu suomea, asiointi onnistuu englanniksi.

6712.jpg

Lankaostosten jälkeen suuntasimme lounaalle. Raatihuoneen torilla oli ympäröivien ravintoloiden terasseja ja istahdimme ravintola Turgin terassille. Lounastaessa oli mukava samalla seurailla ohikulkijoita ja torilla käynnissä olleita käsityöläismarkkinoita. Markkinoilta ostimme kivisen morttelin, koska morttelia on joskus kaivattu ruuanlaiton yhteydessä.

Vanhasta kaupungista suuntasimme Virukeskukseen. Kiertelimme nopeasti ympäri. Mukaan tarttuivat vaaleanpunaiset bootsit, muita ostoksia en enää tehnyt. Suomeen palasimme kuuden Autoexpressillä ja kotona Tampereella olimme vähän ennen puoltayötä. Rankka reissu, mutta kivaa oli.