Kevättä kohti ollaan menossa. Ruoho viheriöi jo naapuripuistossamme, tosin kaukolämpöputken maahan luovuttamalla  hukkalämmöllä taitaa olla jotain osuutta varhaiseen kevään tuloon. Päiväkin on jo selvästi pitempi. Neljältä on vielä melkein valoisaa, jos on kirkas sää.

Vuoden alussa monet ottavat itseään niskasta kiinni ja pyrkivät ryhdistäytymään milloin minkäkin asian suhteen. Itse ajattelin neuloa laatikostani lankoja kuleksimasta. Varastoni ovat melko suppeat: arvioisin n. 3 kg, ja niistäkin 1 kg on samettilankaa. No, joka tapauksessa. Vaaleanpunaisesta Vittadinista jäi yli Marks & Kattensin Camomillea pari sataa grammaa ja sen päätin jalostaa seuraavasti:
29773.jpgMalli on Modasta 3/2005: 41. Tein kokoa L. Lankaa meni reilu 150 g. Puikot 3,5.

Tästä langasta tulee todella kaunista ribbineuletta, tässä 4 o, 3 n. Malli ei ole alaspäin levenevä, kuten kuvassa näyttää, vaan alussa tehdään parikymmentä senttiä samalla silmukkamäärällä ja sitten lisätään muutaman kerran silmukka molempiin reunoihin ennen kainaloita.

Olkaimiin en ole kauhean tyytyväinen. Täytyy miettiä vielä jotain. Olkasaumat tein kolmen puikon päättelyllä ja siistit tuli.
Puuvillalangasta neulominen on vähän erilaista kuin villalangasta. Minulla ainakin tuppaavat sormet hiertymään kovapintaisemmasta langasta. Puuvillalanka vaikuttaa nuhraantuvan helpommin. Vaikka kuinka pesisi käsiään, niin vaaleasta langasta tehty neule on helposti likaisen näköinen.

Monet ovat kommentoineet uusinta Novitaa. Se on viimeinen minulle tilattuna tullut Novita. Lopetin tilaukseni, koska lehden uudistumiskyky on olematon. Yhdestä vuosikerrasta saa kyllä ne perusjutut, joita voi soveltaa muihin töihin. Raitalangat ovat tavallaan nokkela idea. Itse en kuitenkaan pidä siitä, että värin vaihtumiskohta tulee mihin sattuu. Sukissa se ei niin kauheasti haittaa, mutta villapuserossa en haluaisi värin vaihtuvan keskellä kerrosta. Selailin yhtenä iltana ennen nukkumaanmenoa Kauneimmat neulemallit -kirjaa etsiessäni ideaa pitsihuivin kuvioksi. Novitan tiimikin oli tainnut lueskella tuota teosta (tai vastaavaa) ideapalavereissan. Niin monta tuttua pitsimallia sivuilta bongasin. Lisäksi useammassakin kuvassa oli levitetty mallin hiukset peittämään epäonnistunutta (?) kaula-aukkoa tms.

Minulla ei ole mitään Novitaa vastaa. Olen käyttänyt niin heidän kuin muidenkin valmistajien lankoja. Ihmettelen kuitenkin Novitan värikarttaa. Olettavatko he, että kaikki neulojat ovat niin viimeisimmän muodin perään etteivät neulo minkään muun värisistä langoista? Kyllä kaikissa laaduissa pitäisi aina olla tarjolla perusvärit kuten kirkkaanpunainen, viininpunainen, tummansininen, kirkkaansininen, keltainen ja vihreä. Nyt esim. Woolista puuttuvat nuo kaikki. Riittäköön tämä tästä aiheesta tällä kertaa.

Muistakaa käydä äänestämässä huomenna.