Kuten edellisessä postauksessa uhosin, tein sukat. Ajattelin, että ne eivät voi mennä pieleen. Eivät ne nyt ihan napakymppi ole, mutta ainakin yösukkina ne toimivat oikein hyvin. Testasin ne viime yönä.
492604.jpg
Melkein polvisukat Online Supersocke 100 Summer Colorista (45% puuvillaa, 40% villaa ja 15% polyamidia).
Lankaa meni melkein koko kerä; 100 grammaa.
Puikot olivat kolmosen metalliset sukkapuikot.
Toteutus varpaista ylöspäin, tiimalasikantapää. Jalkaterässä 60 silmukkaa.

Sukkien varsinainen juju on säärikiila. Koska pohkeeni(kin) ovat keränneet lihaa luun ympärille, täytyy varteen lisätä silmukoita pohkeen tukevoituessa. Aikaisemmin olen lisännyt silmukat huomaamattomasti kerroksen alussa ja lopussa. Nyt päätin tehdä tuollaisen säärikiilan, joka on ihan oma innovaationi. Lisäsin nurjia silmukoita kuuden kerroksen välein niin, että sääreen tuli 2o 2n resorimuodostelma (näkyy parhaiten vasemman yläkulman kuvassa, jossa väritkin ovat kaikkein oikeimmat). Muutoin sukat ovat sileää neuletta.

Lankakerästä jäi yli yksi värikerta lankaa. Pihinä ihmisenä ajattelin, että tällaisiin sukkiin kannattaisi tehdä sellainen piparkakkureunavarsi, jossa osa käännetään nurjalle puolelle, niin saa kaiken langan käytettyä. Lankaa olisi voinut olla vähän enemmän, että sukat olisivat olleet kunnolliset polvisukat. Aikaisemmin villaisemmasta vastaavasta langasta tehdessäni sukista tuli lyhyemmät. Nyt jatkan sukkien neulomista; aion neuloa kaikki sukkalangat varastoistani. Onneksi niitä on vain pari kerää.