itse tehty lahja on siskon villapusero. Tai lupasin jo aikoja sitten tehdä siskolle villapuseron sillä aikataululla, että viimeistään täksi jouluksi. Kaikki aika tuli käytettyä hyväksi. Itse neulomistyön sain valmiiksi hyvissä ajoin, mutta viimeistely jäi viime viikolle.
314700.jpg
Puseron ohje on osittain Garnstudiolta ja osittain omaa soveltamista Ann Buddin the knitter's handy book of sweater patterns'n avustuksella. Garnstudiolta on otettu etumuksen palmikkokuvio ja "torson" silmukkamäärät. Ann Buddin ohjeilla tein kavennukset kädenteitä ja kaula-aukkoa varten sekä hihat. Alkuperäisessä ohjeessa oli sen verran erikoinen hihamalli, että päätin turvautua perinteiseen istutettuun hihaan.
Lanka on Jaegerin Shetland Aran (80 % villaa ja 20 % alpakkaa), väri Cherry. Lankaa meni n. 730 grammaa (koko 42). Joustinneuleessa käytin 4,5 mm:n puikkoja, muutoin vitosia. Tuosta langasta oli oikein miellyttävä neuloa; ei halkeillut eikä katkeillut. Solmujakaan ei ollut. Langat ostin Janette's rare yarnilta. Tuo eBayssa toimiva nettikauppa on oikein positiivinen kokemus. Kahdesti olen sieltä tilannut ja palvelu on ollut nopeaa. Kun tiistaina olen tilannut, niin perjantaina on ollut postilaatikossa saapumisilmoitus. Lähetykset tulevat Englannista.
Olen minä muutakin saanut valmiiksi, mutta esittelen ne vähän myöhemmin. Olen joululomalla ja yritän bloggailla vielä ainakin pari kertaa tänä vuonna. Nyt menen jatkamaan neulatöitä: teen tälle kaveria.