168826.jpg168833.jpg

Swallowtail Shawl elikkäs haarapääskyhuivi tämän syksyn Interweave Knitsistä. Koko ohjeen mukainen eli leveys yläreunassa 49 "ja korkeus keskeltä 23". Kuvat ovat tosi huonoja. Tänään on niin pimeä päivä ettei kuvaaminen oikein onnistunut, lisäksi kuvaaja oli hieman yhteistyöhaluton. Parempia kuvia löytyy ainakin näistä blogeista.
Lanka on Lontoon tuliaisia: Louisa Hardingin Kimono Angora (70% angora, 25% villa ja 5% nylonia), jota meni n. 80 grammaa. Taas kävi klassisesti eli kerä loppui toiseksi viimeisellä kerroksella ja piti vielä ottaa 1 kerä työhön. Mitähän saa tehtyä 20 grammasta angoralankaa?
Lanka ei ollut mitenkään mukava yhteistyökumppani: ilmeisesti korkeasta angoran osuudesta johtuen se katkesi tosi helposti ja usein. Pääteltäviä langanpäitä oli pitkälti toistakymmentä paria, vaikka lankaa meni vain neljättä kerää. Yritin ensin neuloa vitosen metallipyöröpuikoilla, mutta ei siitä mitään tullut. Vaihdoin sitten bambuisiin pyöröihin (4,5 mm) ja lanka kesti pikkuisen paremmin.
Luulen, että tälle tulee olemaan käyttöä kunhan kelit viilenevät. Toivottavasti ei kuitenkaan ennen lokakuun puoltaväliä. Minen tykkää kylmästä, kosteasta ja pimeästä. Taidan olla valon lapsi.
Kiitokset vielä villatakkia kommentoineille mieltä lämmittäneistä kommenteista. Se odottaa kuulaita ja aurinkoisia syyspäiviä. Jos koko syksyn sataa niin kuin tänään, niin taitaa jäädä virattomaksi koko rotsi.