eli Sunrise Circle Jacket (vapaasti suomennettuna) on vihdoin valmis. Vuoria en vielä laittanut. Vuorin kaavat kyllä piirsin pingotetuista kappaleista, mutta katsotaan nyt onko vuorille tarvetta. Tällainen siitä tuli:
162111.jpg
162112.jpg
162113.jpg
Lankana Rowanspun Aran, väri Autumn, langanmenekki n. 515 g, puikot Addin pyöröt, 5 mm ja 80 cm. Napit ovat Käsityökeskuksesta. Ohje on Interweave Knitsin kevätnumeron nettiohje. Koko on 41 tuumaa.
Tämä oli todella kiva työ tehdä. Ohjeistus oli perusteellinen, ja kun teki ohjeen mukaan, niin helppoahan se oli neuloa. Rowanspun Aran on aika kovaa lankaa: vasemmassa etusormessa on vielä hennosti näkyvissä langan tekemä ura, vaikka siitä on jo yli viikko kun sain takin neulottua. Jokaisessa vyyhdissä oli yksi solmu, mikä tietenkin lisäsi pääteltävien lankojen määrää. Lanka myös katkesi(!) pari kertaa kesken neulomisen. Käsialani taitaa olla turhankin tiukka. Varasin lankaa tätä varten 700 grammaa ohjeessa olleen alkuperäisen langan menekin perusteella (sama metrimäärä/100g), mutta sitä jäi kokonainen vyyhti ja melkein kokonainen. (Kyllä otti pattiin keriä vielä yksi vyyhti ihan kalkkiviivoilla.) No, siinä on sitten pipolangat valmiina.
Itse olen todella tyytyväinen tähän työhön. Koko on sopiva. Saumat onnistuivat mainiosti eivätkä hermotkaan menneet, kun yhdistin kappaleita. Neuleen kokoaminen taisi olla työläämpää kuin neulominen, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen.