puuvillaneule valmistui parahiksi ilmojen viiletessä. Vähitellen alan miettiä jo syksyn ja talven neuleita. Puuvillalangoista saatan vielä tehdä lippiksen tai jotain muuta pientä, mutta villalankaa taitaa tulla seuraavaksi puikoille.
128220.jpg
Malli on Bonita Shirt (IK Summer 2006). Lankana Idenan Cotton Lux, jota meni n. 370 grammaa. Puikot kokoa 3 ja 3½. Alkuperäisen mallin kukkapiperrykset jätin tekemättä. Liian söpöä. Neuletta oli oikein mukava tehdä ja lopputulos mielestäni onnistunut. Kainaloihin asti neuloin pyörönä ja sitten etu- ja takakappaleet erikseen. Hihat neuloin samanaikaisesti, mutta tietenkin eri keriltä. Mallineule on tosi yksinkertainen ja sen oppii hetkessä. Ohjeessa oli pari pientä jippoa, jotka tekivät työstä mielenkiintoisen. Opin pari uutta asiaa, joita hyödynnän varmasti jatkossakin. Silmukoiden luominen ketjusilmukkaketjun avulla, käännetty helma ja kaula-aukon ja hihansuiden huolittelu i-cordilla olivat minulle uusia asioita. Erityisen iloinen olen siitä, että saumoista tuli siistit ja että olen vihdoin saanut eliminoitua löysät reunasilmukat. Aikaisemmin neuleiden reunoihin tuppasi syntymään pystyraita löysemmistä silmukoista. Kokeilin nyt tehdä aina kerroksen ensimmäisen ja viimeisen silmukan oikein neulomalla ja se tepsi. Nyt reunat ovat siistit ja saumatkin liki huomaamattomat. Kuvissa pari yksityiskohtaa.
Hoksasin just äsken, että nythän keskiviikko. Olin vallan unohtanut neuletapaamisen. Onneksi muistin sentään toimitella kaikenlaisia kotiaskareita. Valtava kasa pestyä pyykkiä kaipaa silittämistä.